Nota de informare

POLITICA PRIVIND PROTECTIA SI PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Platforma / Site “Portia de educatie a gustului cu Mega distractie by Mega Image

Informatiile pe care vi le oferim mai jos ofera o imagine de ansamblu asupra abordarii noastre in ceea ce priveste prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal si a drepturilor dumneavoastra, conform prevederilor legislatiei privind protectia datelor pe Site-ul / Platforma https://megaimage.portiadeeducatie.ro/.

Datele operatorului de date:

Mega Image S.R.L., adresa: Bulevardul Timisoara 26, etaj 2, Bucuresti, Romania , inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/27872/1994, CUI RO 6719278, Ofiter protectia datelor- E-mail: dataprotection@mega-image.ro.

1. Categorii de date cu caracter personal

Pentru scopurile Prelucrarii mentionate la punctul 2 de mai jos, prelucram datele cu caracter personal ale dumneavoastra furnizate in cadrul Site-ului / Platformei https://megaimage.portiadeeducatie.ro, denumite in continuare „Date cu caracter personal”, dupa cum urmeaza:

  • Nume, prenume, adresa de e-mail (denumite în continuare „Date personale”);
  • Date de contact pentru castigatorii premiilor. Ei vor fi contactati pe e-mail si li se vor cere datele necesare transmiterii premiul (denumite in continuare “Date de contact”);
  • Continutul comentariului transmis si subiectul acestuia, transmise catre Mega Image, informatii transmise de dvs. in cadrul concursurilor, sondajelor (denumite in continuare „Date de comunicare”);

Mega Image colecteaza Datele cu caracter personal in următoarele modalitati: direct de la dumneavoastra, (datele pe care le-ati incarcat pe site /platforma , furnizate pe site /platforma, e-mail, ori prin alte mijloace de comunicare), din rapoartele traficului inregistrat de serverele care gazduiesc site-ul, din precum si prin intermediul cookie-urilor.

2. Scopurile Prelucrarii

Prelucram Datele dumneavoastra cu caracter personal in masura permisa sau impusa de legislatia aplicabila in urmatoarele scopuri:

  1. pentru furnizarea serviciilor oferite de catre Mega Image, cuprinzand actiunile specifice acestei activitati, inclusiv pentru a permite folosirea cat mai optima a Site-ului /Platformei si in scopul obtinerii de informatii statistice pentru imbunatatirea serviciilor Mega Image sau pentru efectuarea de sondaje referitoare la serviciile Mega Image (denumite in continuare  „Scopuri legate de furnizarea serviciilor si functionarea Site-ului”);
  2. pentru administrarea sigura a sistemului informatic al Mega Image si in scopul evitarii activitatilor infractionale (denumite in continuare „Scopuri legate de securitate si prevenirea fraudei”);
  3. comunicari, bazate pe interesul legitim al Mega Image, potrivit art. 6 alin. (1) lit. f) din Regulamentul GDPR: daca ne-ati contactat prin intermediul acestui site / acestei platforme sau in alt mod, va putem procesa numele, datele de contact, locatia si alte informatii pe care ni le-ati furnizat pentru a va putea raspunde la intrebari, pentru a organiza convorbirea telefonica sau alte comunicari (denumite In continuare „Scopuri legate de notificari, sugestii si sesizari”);
  4. pentru a permite clientilor sa plaseze comentarii online si sa participe la concursuri, conform regulamentelor publicate; pentru a permite realizarea activitatilor de marketing, pe baza consimtamantului dvs. potrivit art. 6 alin. (1) lit. a) din Regulamentul GDPR (denumite in continuare „Scopuri legate de marketing”); 

Aceste activitati pot include:

  1. Utilizarea Datelor dumneavoastra personale pentru a va notifica cand urmeaza urmatoarea emisiune live. Comentariile dvs. vor putea fi postate doar daca veti introduce in platforma adresa de email. Intrebarile postate de dvs. in timpul emisiunii vor intra in concurs si veti fi contactati pe adresa de e-mail in cazul in care sunteti castigator. Dupa desemnarea castigatorului, acesta va fi anuntat atat in cadrul editiei urmatoarea cat si prin comunicare scrisa transmisa pe adresa de e-mail incarcata in platforma.
  2. Cand participati la concursuri vi se va putea solicita sa ne comunicati informatii relevante  (date de contact) ce vor fi utilizate pentru a intra in posesia premiilor acordate.
  3. Utilizarea numarului dvs. de telefon / adresei de email de catre Mega Image sau un imputernicit al acesteia, pentru a va contacta in scopul imbunatatirii serviciilor noastre sau ale subcontractantilor / partenerilor nostri (de ex. in cazul unor sondaje cu privire la interactiunea dvs. cu reprezentantii/imputernicitii Mega Image)

Vom utiliza Datele cu caracter personal, astfel cum vor fi furnizate de dumneavoastra catre Mega image, in scopurile mentionate in aceasta Politica.

3.Temeiul Prelucrarii Datelor dumneavoastra cu caracter personal

In general, prelucrarea Datelor cu caracter personal este necesara in vederea desfasurarii activitatii specifice scopurilor Prelucrarii.

In general, vi se solicita sa furnizati Datele dumneavoastra cu caracter personal in mod obligatoriu, cu exceptia situatiilor limitate in care va comunicam ca anumite informatii sunt facultative. Daca nu ne oferiti respectivele date cerute a fi furnizate in mod obligatoriu, procesul poate fi intarziat sau chiar imposibil.

Pentru a putea prelucra Datele dumneavoastra cu caracter personal, Mega Image se bazeaza pe diferite temeiuri juridice, dupa cum urmeaza:

1.Consimtamant:

Ne putem baza pe acordul dumneavoastra de a va utiliza informatiile personale in anumite scopuri de marketing direct, consimtamantul fiind temeiul juridic pentru colectarea, prelucrarea si utilizarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal, astfel cum este permis de legea aplicabila. Va puteti retrage consimtamantul in orice moment, contactandu-ne la adresele de la finalul acestei Politici de Confidentialitate.

2.Interese legitime:

Putem folosi informatiile pentru interesele noastre legitime, cum ar fi oferirea celui mai adecvat continut al Site-ului, marketing, pentru a ne imbunatati si promova serviciile, precum si continutul pe Site-ul nostru, si in scopuri administrative si de detectare a fraudei.

3.Obligatii legale:

Prelucrarea datelor este necesara pentru indeplinirea obligatiilor noastre legale, cum ar fi obligatii prevazute de legislatia contabila si fiscala sau solicitari ale autoritatilor publice.

DATE CU CARACTER PERSONAL

Scopurile prelucrarii

Categorii de Date cu caracter personal implicatet

Temeiul prelucrarii

Scopuri legate de furnizarea serviciilor si functionarea Site-ului

  • Date personale
  • Date de comunicare
  • Consimtamantul persoanei vizate;
  • In baza unei obligatii legale; sau
  • In baza interesului legitim.

Scopuri legate de securitate si prevenirea fraudei

  • Date personale
  • Date referitoare continutul comentariilor
  • Date de monitorizare
  • In baza unei obligatii legale; sau
  • In baza interesului legitim.

Scopuri legate de notificari, sugestii si sesizari

  • Date personale
  • Date referitoare la continutul comentariilor
  • Date de comunicare
  • In baza unei obligatii legale; sau
  • In baza interesului legitim.

Scopuri legate de marketing

  • Date personale
  • Pe baza de consimtamant;
  • In baza interesului legitim.

4. Transferuri de date, destinatari si temeiul legal al acestor transferuri

4.1. Destinatari

Terti: Mega image si/sau alte societati din grupul Ahold Delhaize  va pot transfera datele unor agentii guvernamentale si de reglementare, instante si alte autoritati guvernamentale, conform prevederilor legislatiei aplicabile, in baza Art. 6(1) (c) GDPR, si consultantilor externi cu rol de operatori de date (de exemplu, avocati, contabili, auditori etc.) in baza Art. 6 (1) (f) GDPR.

Prestatori de servicii: in cadrul operatiunilor sale comerciale normale, Mega image incheie contracte cu prestatori de servicii, in vederea desfasurarii anumitor sarcini legate de administrarea clientelei sau IT, de gestionarea furnizorilor, furnizarea sistemelor si retelelor securizate , inclusiv pentru: procesarea platilor (de ex. banci, procesatori de plati etc.), livrarea produselor (de ex. transportatori/curieri), organizarea campaniilor si desemnarea castigatorilor (de ex. agentii de marketing si publicitate), acordarea de premii (ex. agentii de turism). Prestatorii terti de servicii au semnat clauze de confidentialitate si nu li se permite sa utilizeze Datele dumneavoastra cu caracter personal in alte scopuri decat cele mentionate in prezenta Politica de Confidentialitate.

4.2. Transferuri de date transfrontaliere

Nu transferam Datele dumneavoastra cu caracter personal in afara tarii in care va aflati.

5. Perioade de retentie

Datele cu caracter personal prelucrate in scopurile mentionate in prezenta vor fi pastrate doar cat este necesar, pe durata  sesiunilor live si ulterior, in timpul unei perioade de tranzitie (de exemplu, pentru primirea unui raspuns la solicitarea dumneavoastra sau pentru oricare alta perioada mai indelungata in care Mega image are obligatia legala de a arhiva Datele cu caracter personal.

Daca se initiaza o actiune judiciara, Datele cu caracter personal pot fi pastrate pana la finalul acestei actiuni, inclusiv eventualele perioade de recurs, iar apoi vor fi sterse sau arhivate, conform prevederilor legislatiei aplicabile.

In principiu, va vom pastra Datele cu caracter personal pe durata solicitata sau permisa de legislatia aplicabila. Ulterior, vom elimina/sterge Datele dumneavoastra cu caracter personal din sistemele si evidentele noastre si/sau vom lua masuri pentru a le anonimiza, astfel incat sa nu mai puteti fi identificat in baza acestora. In toate cazurile, Datele cu caracter necesare inregistrarilor contabile pot fi supuse unor cerinte legale de pastrare, care necesita, in principiu, pastrarea de pana la 10 ani. Orice alte Date cu caracter personal vor fi sterse, in principiu, in 6 luni de la colectarea lor prin intermediul Site-ului / Platformei, sau dupa caz, pentru o perioada necesara pentru indeplinirea unor obligatii legale (inclusiv daca suntem obligati astfel printr-o hotarare judecatoreasca) sau daca este necesar pentru motive de securitate, prevenirea fraudei, litigii sau abuzuri.

6. Proceduri de Securitate

In conformitate cu legislatia europeana pentru protectia datelor, folosim proceduri rezonabile pentru a preveni accesul neautorizat si folosirea neadecvata a Datelor cu caracter personal.

Utilizam sisteme si proceduri adecvate pentru a proteja şi securiza Datele cu caracter personal pe care ni le transmiteti. De asemenea, folosim proceduri de securitate si restrictionari tehnice si fizice ale accesarii si folosirii Datelor cu caracter personal pe serverele noastre. Numai personalul autorizat poate accesa datele personale in timp ce lucreaza.

7. Drepturile dumneavoastra

Daca v-ati declarat consimtamantul cu privire la anumite activitati de Prelucrare, puteti retrage acest consimtamant in orice moment cu efecte viitoare. O astfel de retragere nu va afecta legalitatea Prelucrarii anterior retragerii consimtamantului.

In baza conditiilor prevazute de legislatia aplicabila (GDPR), aveti urmatoarele drepturi:

  1. Dreptul de acces: Aveti dreptul de a vi se comunica, la cerere, daca Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate, si daca da, aveti dreptul de a solicita accesarea acestora. informatiile includ, printre altele, scopurile Prelucrarii, categoriile de date cu caracter personal afectate si destinatarii sau categoriile de destinatari carora le-au fost divulgate sau le vor fi divulgate Datele dumneavoastra cu caracter personal. Aveti dreptul de a obtine o copie a Datelor cu caracter personal prelucrate. Pentru copii suplimentare, va putem percepe o taxa rezonabila, in baza costurilor administrative.
  2. Dreptul la rectificare: 2.Aveti dreptul de a obtine din partea noastra rectificarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal incorecte. in functie de scopurile Prelucrarii, aveti dreptul de a completa Datele cu caracter personal incomplete, inclusiv prin intermediul unei declaratii suplimentare.
  3. Dreptul la stergere („dreptul de a fi uitat”): Aveti dreptul de a ne solicita sa va stergem Datele cu caracter personal, prin accesarea serviciului Relatii Clienti la nr. de telefon TELVERDE 0800 410 900 sau prin transmiterea unui email la adresa relatii_clienti@mega-image.ro sau dataprotection@mega-image.ro.
  4. Dreptul la restrictionare: Aveti dreptul de a solicita restrictionarea Prelucrarii Datelor dumneavoastra cu caracter personal. in acest caz, datele respective vor fi marcate si pot fi prelucrate de noi doar in anumite scopuri.
  5. Dreptul la portabilitatea datelor: Aveti dreptul de a primi Datele dumneavoastra cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat, in format structurat, comun si care poate fi citit de aparate, si aveti dreptul de a transmite aceste date unei alte entitati fara obiectii din partea noastra.
  6. Dreptul de a obiecta: Aveti dreptul de a obiecta, pe motive legate de situatia dumneavoastra, in orice moment, fata de Prelucrarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal de catre noi, si ni se poate solicita sa nu va mai prelucram Datele cu caracter personal. Daca aveti dreptul la obiectie si vi-l exercitati, nu vom mai prelucra Datele dumneavoastra cu caracter personal in scopul respectiv. Exercitarea acestui drept nu presupune niciun cost.  Acest drept poate fi invalidat in special daca Prelucrarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal este necesara pentru formalitatile aferente incheierii unui contract sau pentru indeplinirea unui contract deja incheiat.

Drepturile mentionate mai sus se vor exercita prin formularea unei cereri in forma scrisa, datata si semnata, inaintata catre Mega image la adresa postala Bdul Timisoara nr.26, et.2, Sector 6, Bucuresti – in atentia Responsabilului cu protectia datelor, sau la adresa de email  relatii_clienti@mega-image.ro sau la adresa de email dataprotection@mega-image.ro. In cerere, puteti arata daca doriti ca informatiile sa fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi şi de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea vi se va face numai personal. Va rugam sa tineti cont ca, inainte de a da curs oricarei astfel de cereri, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea, pentru a ne asigura ca solicitarea provine chiar din partea dvs.

Mega image va comunica informatiile solicitate, in termen de 30 de zile de la data primirii cererii, cu respectarea solicitarii exprimate de dumneavoastra privind modul de comunicare.

Va rugam sa luati in considerare faptul ca drepturile de mai sus pot fi limitate in baza legislatiei nationale aplicabile privind protectia datelor. Mega image, in calitate de operator de date, ramane punctul de contact central in vederea exercitarii acestor drepturi.

De asemenea, aveti dreptul de a formula o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

8. Cum prelucram datele personale ale copiilor?

Serviciile oferite de Site-ul https://megaimage.portiadeeducatie.ro/nu sunt destinate minorilor.

9. Cookie-uri

Prezenta sectiune referitoare la Cookies se aplica tuturor utilizatorilor acestui Site. Prin termenul „cookie”-uri intelegem modulele cookie si tehnologiile similare prin intermediul carora pot fi colectate informatii in mod automat.

Cookie-urile sunt utilizate pentru a va oferi o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor Clientilor: imbunatatirea navigarii, inclusiv prin identificarea oricaror erori care apar in timpul vizitarii/utilizarii acesteia de catre utilizatori; statistici anonime cu privire la modul in care este utilizat Site-ul; anticiparea unor eventuale servicii/bunuri care vor fi in viitor prestate / puse la dispozitia utilizatorilor.

Cookie-urile ne transmit informatii cu privire la modul in care acest Site este utilizat, astfel incat sa existe posibilitatea imbunatatirii eficientei si accesibilatii Site-ului pentru utilizatori.

Tipuri de cookies si scopul acestora :

Cookie-uri pentru inregistrare

Atunci cand va inregistrati pe acest site, se genereaza cookie-uri care memoreaza inregistrarea.

Cookie-uri de performanta:

Prin acest tip de cookie-uri sunt memorate preferintele utilizatorului acestei pagini de internet, astfel incat setarea din nou a preferintelor in cazul vizitarii ulterioare a paginii de internet nu mai este necesara.

Cookie-uri de analiza a utilizatorilor

Aceste cookie-uri ne informeaza daca un anumit utilizator al paginii de internet a mai vizitat/utilizat aceasta pagina de internet anterior. Aceste cookie-uri sunt utilizate doar in scopuri statistice.

Lista completa a cookie-urilor de terta parte sunt in tabelul urmator:

Cookie Consent

Stochează starea de consimţământ pentru modul cookie al utilizatorului pentru domeniul curent

_ga

Înregistrează un ID unic care este utilizat pentru a genera date statistice despre modul în care vizitatorul folosește site-ul web.

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face aceasta pagina de internet dificil de vizitat, atragand dupa sine limitari ale posibilitatilor de utilizare ale acesteia.

Utilizatorii isi pot configura browserul sa respinga fisierele cookie sau sa fie acceptate cookie-uri de la o pagina de internet anume.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari pot fi accesate, ca regula, in sectiunea „optiuni” sau in meniul de „preferinte” al browserului tau.

De asemenea, aveti posibilitatea sa dezactivati fisierele cookie (cu exceptia celor strict necesare pentru functionarea acestei pagini de internet) astfel:

Chrome

Firefox

Internet Explorer

Safari

10. Dispozitii finale

Va rugam sa adresati orice intrebari catre Mega image la adresa de email relatii_clienti@mega-image.ro, sau adresa de email dataprotection@mega-image.ro sau la adresa postala Bdul Timisoara nr.26, et.2, Sector 6, Bucuresti – in atentia Responsabilului cu protectia datelor.

Data: 11.01.2020